onsdag 19 april 2017

Deckarfrossa

Det inre mörkret – P.J. Parrish


Seriemördare fascinerar på det allra otäckaste sätt och ”Det inre mörkret” av P.J. Parrish handlar just om en sådan. P.J. Parrish är en författarduo bestående av två systrar, Kristy och Kelly Montee. Den här boken är nummer tre i en serie om Louis Kincaid och den första jag läser av författarduon.


Här härjar en seriemördare i Florida. Offren torteras brutalt till döds och spraymålas sedan med svart färg. Det verkar inte finnas något samband mellan offren. Spännande, men lämnar inte direkt några spår i minnet.

Förströelse för stunden.

Står dig ingen åter – Anna Karolina


Den här deckarna är skriven av en polis, men känns ändå rätt verklighetsfrämmande – hoppas jag i alla fall. Här begås bestialiska kannibalmord. Vanliga människor får i sig en hallocinogen drog plus cortison och blir till kannibaler som ger sig på sina nära och kära, mördar och äter på dem. Hög äckelfaktor även om författaren inte frossar i bestialiska beskrivningar. Polisen försöker hitta ett samband mellan mördarna, varför har just dessa personer valts ut till kannibaler och av vem … Spännande historia.

En annan komponent är ”kvinnor som dras till farliga män” och polisen Amanda har därför barn med en eftersökt polismördare. Kanske kommer den kärlekshistorien att förändras i följande böcker så att Adrian blir helt frikänd och de lever lyckliga till slut som i alla sagor. Den här komponenten känner jag mig mycket tveksam till, det finns alldeles för många tossiga kvinnor som jagar brottslingar utan att fenomenet ska förhärligas i böcker.

Adlibris Inbunden Pocket Ljudbok CD  Bokus Inbunden Pocket 

Inga kommentarer: